mobileCAREcube in de praktijk

Meer weten?

E-mail ons en u ontvangt snel een reactie. Direct bellen kan natuurlijk ook: +31 (0)33 73 702 75

mobileCAREcube voor zorgmanagement

mobileCAREcube: the management summary

Information is everywhere. Maar hoe draagt dat in úw ziekenhuis bij aan pijlers als kwaliteit, veiligheid en efficiency? mobileCAREcube legt de link tussen informatie en processen en heeft daarmee een directe impact op het primaire zorgproces.

mobileCAREcube…

  • legt logische verbindingen in zorgprocessen en maakt die sneller en efficiënter
  • ontdubbelt werkzaamheden, versnelt overdrachtsmomenten en bespaart kosten
  • maakt het zorgproces transparanter en geeft patiënten een actieve rol in dat proces
  • biedt zorgmedewerkers de juiste informatie op het juiste moment
  • verrijkt die informatievoorziening met ingebouwde, procesgebaseerde checks
  • registreert procesinformatie en is zo van grote waarde in audit- en compliancy-trajecten
  • signaleert en dirigeert procesgestuurd, en verhoogt daardoor de medische veiligheid
  • kapitaliseert bestaande investeringen in ZIS, EPD, ECD en andere systemen
  • biedt een helicopterview en daarmee waardevolle managementinformatie

Afdelingsoverstijgende planning en efficiency

In termen van informatie en procesgang is een ziekenhuis een verzameling eilanden waartussen elke dag bootjes heen en weer varen. mobileCAREcube slaat duurzaam en systematisch bruggen, met het zorgproces als sturende rode draad. Niet door een compleet nieuw zelfstandig zorginformatiesysteem, maar door een intelligente schil van procesbesturing over bestaande systemen heen te leggen.

Medische veiligheid minder mensafhankelijk

Zorgverleners nemen de hele dag beslissingen op basis van patiëntcontact, eigen kennis en ervaring, en raadpleging van informatie waar nodig. mobileCAREcube is sturend in behandeltrajecten op basis van elektronisch gedocumenteerde informatie, vastgelegde protocollen en dynamische gegevens die in het proces zelf ontstaan. mobileCAREcube presenteert informatie proactief, afgestemd op afhankelijkheden en specifieke stappen in het behandeltraject. Daardoor beschikken zorgverleners snel en op het juiste moment over de juiste informatie, en kunnen zij de juiste beslissingen nemen.

Kwaliteit in kaart

mobileCAREcube biedt zowel patiënten als zorgverleners grip op het zorgproces. Meer gemak, meer efficiëncy en meer transparantie verhogen de kwaliteit van dat zorgproces voor de patiënt. Maar het aan mobileCAREcube inherente systeem van checks and balances maakt die kwaliteit ook daadwerkelijk meetbaar en controleerbaar. Dat kan tot uiting komen in interne managementrapportages, maar bewijst ook zijn nut in interne en externe audittrajecten.