mobileCAREcube in de praktijk

Meer weten?

E-mail ons en u ontvangt snel een reactie. Direct bellen kan natuurlijk ook: +31 (0)33 73 702 75

mobileCAREcube en de toekomst

Innovatie is een principiële pijler van mobileCAREcube. Politieke en maatschappelijke factoren kunnen de mate en snelheid van doorontwikkeling beïnvloeden, maar techniek mag nooit een drempel zijn. De technologie en architectuur bieden dan ook alle mogelijkheid om snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

Mogelijke toekomstige toepassingen

In de zorg is verandering de enige constante. mobileCAREcube is dan ook ontwikkeld vanuit de visie: act now, but think ahead. Dat creëert een horizon met een groot aantal toekomstscenario’s:

Cloud-functionaliteit
mobileCAREcube kan direct ingezet worden binnen de gecontroleerde en afgeschermde IT-infrastructuur van een zorginstelling, maar kan ook in een cloud-versie beschikbaar worden gemaakt.

Koppeling van mobileCAREcube-platformen
Het onderling koppelen van cloud-gebaseerde mobileCAREcube-platformen maakt het mogelijk om regionale of zelfs landelijke zorgnetwerken te creëren.

Gegevensuitwisseling met apps
Wereldwijs is er een explosieve groei van zorg- en medische apps. Veel van die apps zijn nuttig en inventief, maar communiceren niet met systemen in ziekenhuizen en zorginstellingen. mobileCAREcube maakt gegevensuitwisseling wél mogelijk.

Aansluiting met externe systemen
mobileCAREcube slaat eenvoudig een brug naar externe systemen bij huisartsen, zorgcentra, apothekers, et cetera. Ook aansluiting van bestaande cliënt- en patiëntportalen is mogelijk.

Gecontroleerde patiënttoegang
Patiënten kunnen – uiteraard strikt beveiligd – toegang tot het platform krijgen via hun eigen PC, mobiele telefoon of tablet. Zo kunnen zij vanaf thuis afspraken inplannen, delen van hun dossier inzien, informatie over behandelingen opvragen, voorbereidende vragenlijsten invullen, et cetera.

Mobiele toegang voor ambulancepersoneel
Ambulancepersoneel kan via mobileCAREcube onderweg al direct relevante informatie opvragen in een zorginstelling.

Bring Your Own Device
Vooralsnog is mobileCAREcube gebaseerd op gebruik van tablets die eigendom van de zorginstelling zijn. Maar de ontwikkelingen op het gebied van Bring Your Own Device (BYOD) gaan snel. We houden rekening met een toekomst waarin de mobileCAREapp zich ook op de mobiele telefoon van de patiënt bevindt.